Toplam kayıt 261, listelenen: 258-261

    • Women’s consumption of probiotic food; The example of yogurt and kefir 

      Gözüyeşil, Ebru; Düzgün, Ayten Arıöz; Sucu, Mete (MARMARA UNIV,, 2019)
      Objective: This study examined the relationship between pregnancy, women's knowledge level, and consumption of probiotic foods. Methods: This descriptive and cross-sectional study was carried out with the participation ...
    • Yenebilir lactarius deliciosus mantarından ekstrakte edilen doğal boyarmadde ile yün ipliklerin boyanması 

      Özdemir, Halil; Bozok, Fuat (IKSAD, 2018)
      Son yıllarda tekstil terbiye işletmelerinde kullanılan sentetik boyarmaddelerin ve pigmentlerin kullanımı insan sağlığı ve çevreye verdiği zararlardan ötürü tartışılmaktadır. Bu sebeple, biyolojik olarak parçalanabilirliği, ...
    • Yeni bir BPSK modülatörün tasarımı 

      Sönmez, Mehmet; Akbal, Ayhan (PAMUKKALE ÜNİV., 2017)
      Kablosuz haberleşme sistemleri için modülatör algoritmalarının sayısal devreler kullanılarak tasarımı günümüzde yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, seçilen sayısal tekniklerinin kaynak kullanımlarının düşürülmesi ...
    • Zemin dinamik davranışının eşdeğer lineer analiz yöntemi İle belirlenmesi 

      Bayrakcı, Serdar; Baran, Tarık (DergiPark, 2018)
      Çalışmada deprem ivmelerinin ve zemin elastik spektrumlarının belirlenebilmesi için seçilen belirli bölgelerde Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından hazırlattırılan, "İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etüt Raporu"ndan ...