Search
Now showing items 1-3 of 3
Soğan dilimlerinin kurutulması esnasında renk değişimine etki eden faktörlerin yanıt yüzey yöntemi ile belirlenmesi
(GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ, 2017)
Kurutulmuş soğan, gıda sanayiinde özellikle yemekçilik sektörü ile hazır çorba, soslar, salata ve marine
edilmiş çeşitli gıdalarda kullanım potansiyeli olan bir gıda maddesidir. Bu nedenle kurutma koşullarını
optimum ...
Convective and microwave drying of mushrooms (A. bisporus and P. ostreatus)
(ASSOC PHARMACEUTICAL TEACHERS INDIA, 2017)
Dried edible mushrooms are able to be consumed in soup and sauce recipes. Utilization of A. bisporus and P. ostreatus in food formulations could bring added value to these products. In this study, A. bisporus and P. ostreatus ...
Experimental detemination of convective heat transfer coefficient during open sun and green- house drying of apple slices
(EDP SCIENCES., 2016)
A small scale greenhouse type dryer was designed and tested. Convective heat transfer coefficient of apple slices was identified under open sun at natural convection mode and in greenhouse drying at natural and forced ...