Browsing by Title
Now showing items 344-349 of 349
-
Women’s consumption of probiotic food; The example of yogurt and kefir
(MARMARA UNIV,, 2019)Objective: This study examined the relationship between pregnancy, women's knowledge level, and consumption of probiotic foods. Methods: This descriptive and cross-sectional study was carried out with the participation ... -
Yemler ve hayvan besleme anabilim dalında çalışan üniversite öğretim üyelerinin bilimsel hakemliğe bakış açısı
(KAHRAMANMARAS SUTCU IMAM UNIV REKTORLUGU, 2019)Bu çalışmada, Türkiye’deki üniversitelerin Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ile Veteriner Fakültesindeki Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalında çalışan öğretim üyelerinin bilimsel hakemliğe bakış açılarını öğrenmek ... -
Yenebilir lactarius deliciosus mantarından ekstrakte edilen doğal boyarmadde ile yün ipliklerin boyanması
(IKSAD, 2018)Son yıllarda tekstil terbiye işletmelerinde kullanılan sentetik boyarmaddelerin ve pigmentlerin kullanımı insan sağlığı ve çevreye verdiği zararlardan ötürü tartışılmaktadır. Bu sebeple, biyolojik olarak parçalanabilirliği, ... -
Yeni bir BPSK modülatörün tasarımı
(PAMUKKALE ÜNİV., 2017)Kablosuz haberleşme sistemleri için modülatör algoritmalarının sayısal devreler kullanılarak tasarımı günümüzde yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, seçilen sayısal tekniklerinin kaynak kullanımlarının düşürülmesi ... -
Yüksek fırınlarda ıslak tip tepe-basınç geri kazanım türbini ile elektrik üretimi
(PAMUKKALE UNIV, 2020)Today, the iron and steel industry is critical to energy consumption. The high energy demand of the iron and steel production process brings along high costs. This leads to the need to reduce energy demand and develop ... -
Zemin dinamik davranışının eşdeğer lineer analiz yöntemi İle belirlenmesi
(DergiPark, 2018)Çalışmada deprem ivmelerinin ve zemin elastik spektrumlarının belirlenebilmesi için seçilen belirli bölgelerde Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından hazırlattırılan, "İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etüt Raporu"ndan ...