Yazar "Sezer, Seda" için Gıda Mühendisliği Bölümü listeleme
-
Convective and microwave drying of onion slices regarding texture attributes
Süfer, Özge; Demir, Hande; Sezer, Seda (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2018)All rights reserved. The textural characteristics of onion slices (Allium cepa L.) of 3- and 7-mm thicknesses undergoing convective drying (50, 60, and 70°C) and microwave drying (68, 204, and 340 W real effective power ... -
Soğan dilimlerinin kurutulması esnasında renk değişimine etki eden faktörlerin yanıt yüzey yöntemi ile belirlenmesi
Demir, Hande; Sezer, Seda; Süfer, Özge (GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ, 2017)Kurutulmuş soğan, gıda sanayiinde özellikle yemekçilik sektörü ile hazır çorba, soslar, salata ve marine edilmiş çeşitli gıdalarda kullanım potansiyeli olan bir gıda maddesidir. Bu nedenle kurutma koşullarını optimum ...